Bevalling

En dan is het zover, je mag bevallen. Tussen 37 en 42 weken is het de normale termijn om te bevallen.

Jouw bevalling, jouw wensen

Als je een goede zwangerschap hebt gehad, begeleiden wij je bevalling. Dit kan thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch of medium risk.

We staan open voor veel van jullie wensen. Bevallen op de manier waarop jij je het prettigst voelt. Of dit nu op bed is, in bad, de baarkruk of staand. Alles is in overleg en indien medisch verantwoord mogelijk. Het is mogelijk een geboorteplan op te stellen. Deze bespreken we tijdens de zwangerschap. Op deze manier kunnen we zo goed mogelijk op jullie wensen inspelen.

Bevallen kan thuis of poliklinisch in het ziekenhuis. Aan jou de keuze. Mocht de bevalling om wat voor reden dan ook medisch worden en we besluiten samen dat je wordt overgedragen aan de gynaecoloog, gaan we altijd met je mee naar het ziekenhuis. Als jullie het fijn vinden blijven we er de hele bevalling bij. We begeleiden dan niet meer de bevalling maar willen jullie wel graag tot steun zijn.

Zorg op maat

Wanneer je bevalt onder onze zorg blijven we bij je vanaf het moment dat jij het prettig vindt. We kunnen je continue begeleiding bieden doordat we een kleine praktijk zijn. Zorg op maat is wat we je willen geven, ook tijdens de bevalling!

Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap bent overgedragen aan de gynaecoloog en het toch prettig vindt dat wij bij de bevalling ben. Ook dit is mogelijk. Geef dit bij ons aan en dan bespreken we samen de mogelijkheden. Deze zorg wordt niet vergoed door de verzekering.

Bevalling

Attributen voor bevalling

Het is belangrijk om te bevallen op de manier waarop jij je prettig voelt.

Bel instructies

Omdat we een kleinschalige praktijk zijn willen we graag dat je ons belt bij de eerste tekenen van een bevalling.