De verloskundigen

Wij zijn Hilda-Marjan en Doetie en zijn de verloskundigen bij Leaf. Tot voor kort heette het ‘In Nij Begjin’ maar sinds wij samenwerken (2021) hebben wij een complete metamorfose ondergaan. Hier lees je wie wij zijn en waar wij voor staan.

Hilda-Marjan Graafsma

Mijn naam is Hilda Marjan Graafsma.  Ik ben in 1984 geboren in Friesland en hier ook opgegroeid. Samen met mijn man woon ik in Marrum. We zijn gezegend met vier prachtige kinderen, Jinte (2007), Jorre (2008), Benne (2010) en Hedde (2016). In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de opleiding in Groningen. In 2015 heb ik mijn echobevoegdheid behaald.

Op de middelbare school had ik mijn zinnen gezet op het vak verloskundige. Gelukkig werd ik in één keer ingeloot en kon ik na vier jaar het felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Ik heb de eerste vijf jaar na mijn afstuderen waargenomen in verschillende praktijken en zelfs nog even geproefd aan het werken in een ziekenhuis. Ontzettend leuk en leerzaam. In deze tijd ontdekte ik dat mijn hart en passie ligt bij de zwangere die ik in het gehele proces van zwangerschap wil begeleiden. Ik wil naast haar en haar partner staan.

Meer over HIlda-Marjan

Daarom heb ik in 2011 de stap genomen om een eigen praktijk op te starten, verloskundige praktijk “In Nij Begjin”. Een droom die uitkwam. Ik heb door het werken in verschillende praktijken en ziekenhuizen en goed beeld gekregen van wat ik wil zijn als verloskundige. Ik wil graag voldoende tijd voor jullie hebben, daarom was een kleinschalige praktijk mijn wens. Ik  geloof in het kunnen van de zwangere vrouw. Ik wil de zwangere vrouw daarin begeleiden en haar het vertrouwen geven in haar eigen lichaam. De praktijk is een plek geworden waar je je als zwangere veilig kunt voelen, een plek waar de tijd voor je wordt genomen en een plek voor een ‘Nij Begjin’ (nieuw begin).

Na de geboorte van de onze jongste ontstond bij mij de wens om de praktijk niet meer geheel alleen te willen draaien. Zodat er balans zou zijn tussen mijn gezin en mijn werk. In 2021 is Doetie met mij de maatschap gestart. Weer een “Nij Begjin”! Het is ontzettend fijn om samen met haar op dezelfde kleinschalige en persoonlijke manier jullie zorg te mogen geven. Met de start van Doetie was een tijdperk van tien jaar “In Nij Begjin” voorbij en zijn we samen verder gegaan als Leaf Verloskundigen.

Ik ben elke keer weer ontzettend onder de indruk van het nieuwe leven. Ik zie er naar uit om getuige te zijn van jullie zwangerschap en jullie kindje geboren zien worden, en daarmee ook jullie start als ouders mee te mogen beleven!

Doetie Bakker

Mijn naam is Doetie Bakker en ben in 1988 geboren in ’t Bildt en hier ook opgegroeid. Met mijn partner en twee kinderen woon ik in Stiens. In 2014 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de opleiding in Groningen en net als Hilda-Marjan heb ik in 2015 mijn echobevoegdheid behaald.

Dat ik verloskundige wilde worden, stond al snel vast. Al kwam ik daar gedurende mijn eerste opleiding (docent Gezondheidszorg en Welzijn) pas achter. Ik vond het belangrijk om deze opleiding af te maken, wat ik heb gedaan. Direct na deze afronding ben ik met opleiding Verloskunde begonnen en met successie afgerond.

Binnen het vak heb ik gelukkig snel de nodige meters mogen maken in zowel Den Helder als Kampen. Op het moment dat er in Stiens een plekje vrijkwam, heb ik besloten om aan de slag te gaan in het gebied waar ik ben opgegroeid.

De afgelopen twee jaren heb ik in Leeuwarden waargenomen. Dit tot mijn grote tevredenheid, al klopte mijn ondernemershart ondertussen door. Dit heeft mij ertoe besloten om samen met Hilda-Marjan de praktijk Leaf op te starten. Een eigen praktijk waarin wij samen onze visie kunnen uitdragen!