Attributen

Via onze praktijk kun je hulpmiddelen lenen om jouw kraamtijd zorgeloos door te komen.

Hulpmiddelen voor de kraamtijd

Soms is het nodig dat er een kolf of tepelhoedje in de kraamperiode wordt gebruikt. Deze kan je via de praktijk krijgen of lenen. Voor pijnlijke tepels zijn hydrogelpads beschikbaar.

Wil je de kolf, pads of tepelhoedjes gebruiken, laat het ons dan weten!

Hulpmiddelen

Kolven

Als de borstvoeding wat ondersteuning nodig heeft, is het handig dat je gaat kolven. Bij ons kun je een kolf lenen of kopen. Wij werken met de kolf van Avent, omdat we dit een hele fijne, goede en gebruiksvriendelijke kolf vinden.
De elektrische kolf kan je in de kraamtijd (mits beschikbaar) gratis van ons lenen. Wel wordt er een borg van 50 euro gevraagd, maar dit krijg je terug wanneer je de kolf zonder gebreken weer terug brengt. Mocht je de elektrische kolf ook na de kraamtijd willen gebruiken, dan vragen we daarvoor € 0,50 per dag.

Om de elektrische kolf te kunnen gebruiken heb je een losse kolfset nodig. Deze kan je voor 25 euro per stuk bij ons kopen.  Ook kan je een setje bij ons kopen om er een handkolf van te maken, dit setje kost 9 euro.
Je kan de elektrische kolf eenzijdig, maar ook dubbelzijdig gebruiken. Je kan dan beide borsten tegelijk afkolven. Dubbelzijdig kolven kan voordelig zijn, je bespaart tijd en het is efficiënter. Als je dubbelzijdig wilt kolven heb je twee losse kolfsetjes nodig en ben je dus 50 euro kwijt (excl. setje om er een handkolf van te maken).

Het kan zijn dat je hebt besloten zelf een elektrische kolf aan te schaffen omdat je bijv. voor langere tijd elektrisch wil blijven kolven. Een in verhouding prijs-kwaliteit goede kolf is de elektrische kolf van Ardo. Dit is ook een goede kolf om in de thuissituatie te gebruiken. Deze kolf kan je ook via de praktijk aanschaffen. De dubbelzijdige elektrische kolf kost 160 euro.

Tepelhoedjes

Naast de kolven kan je bij ons ook tepelhoedjes kopen, deze zijn 8 euro per paar en zijn er in de maat klein en normaal. Tepelhoedjes worden alleen op indicatie gebruikt.

Hydrogelpads

Niets is zo vervelend als pijnlijke tepels. De Rite Aid hydrogel borstkompres kan je direct gebruiken bij de eerste tekenen van roodheid of irritatie. Ze verkoelen, herstellen en verzachten de huid, zodat borstvoeding geven door kan gaan. De kompressen absorberen lekkage waardoor de huid droog blijft en door de antibacteriële werking heb je minder kans op infecties. Je kan ze veilig gebruiken tijdens de borstvoeding. Ze plakken niet aan de wond waardoor het kompres makkelijk kan worden verwijderd en opnieuw gebruikt kan worden (max. 24 uur). De meeste vrouwen hebben aan één of twee keer 24 uur voldoende om de wond te laten helen. Een borstkompres kost 1 euro per stuk.

Heb je een vraag over onze hulpmiddelen of wil je alvast iets reserveren? Klik hier en vul het contactformulier in. Je krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons. Uiteraard mag je ons ook gewoon bellen op 06-319 780 31.