Zwanger willen worden

Als jullie hebben besloten dat jullie graag zwanger willen worden, breekt er een spannende tijd aan. Blijft de menstruatie uit? Wanneer is de eisprong? Wanneer kan je testen? Wat kan je beter wel of juist niet doen? Ook met dit soort vragen kunnen we je helpen.

Algemene informatie

Als jullie de anticonceptie hebben laten staan is het in ieder geval belangrijk dat je foliumzuur gaat slikken. Foliumzuur helpt mee met de sluiting van het ruggetje van de baby. Het is verstandig om dit al voordat je zwanger raakt voldoende in te nemen. Je kan foliumzuur bij de drogist kopen.
Naast de foliumzuur is het verstandig om geen alcohol te drinken als de mogelijkheid er is dat je zwanger bent (zo’n 2 weken na je menstruatie). Ook is het beter om niet te roken. Stoppen met roken maakt de kans op een zwangerschap groter. Informatie en tips over zwanger willen worden kan je krijgen via de vragenlijst op Zwangerwijzer.

De meeste vrouwen zijn binnen een jaar na het stoppen van de anticonceptie zwanger. Is dit bij jullie niet het geval dan is het verstandig om de huisarts te consulteren.

Gratis zwangerschapstest

Denk je dat je misschien zwanger bent? Ben je bezig zwanger te raken?
Word je niet ongesteld? Natuurlijk kun je snel een zwangerschapstest kopen bij de drogist of apotheek. Maar misschien vind je het prettig om de zwangerschapstest via ons te krijgen. Dat is wel zo makkelijk omdat je dan direct informatie kan krijgen over welke zaken belangrijk zijn in de zwangerschap.

Graag een test ontvangen?

Wil je graag een zwangerschaptest ontvangen?

De test is vanaf 4 dagen voor de verwachtte menstruatie te gebruiken.
Je kan de test ophalen of ik zorg dat de test discreet bij je thuis wordt bezorgd.

Neem dan contact op met 06-319 780 31 of vul dit formulier in. Zet in het mailtje de datum van je laatste menstruatie, of je test wilt ophalen of thuis wilt ontvangen en je adresgegevens.

De test komt in principe binnen 48 uur discreet naar je toe. Mocht je de test i.v.m. omstandigheden sneller in huis willen hebben bel me dan en vermeld dit erbij.